Milieu

Ons voortbestaan morgen is afhankelijk van onze zorg voor het milieu vandaag. We gaan te werk volgens principes die de grootst mogelijke harmonie tussen ecologie en technologie proberen te bereiken. Ons milieubeleid is er niet alleen op gericht om onze klanten nuttige producten en diensten te bieden, maar ook om de milieu-impact van die producten en diensten te beperken en de economische waarde te maximaliseren.

Onze aanpak

Wij denken dat de eerste stap op weg naar een doeltreffende aanpak van complexe situaties ligt in de toepassing van 'management op basis van feiten'. Wij kunnen milieuproblemen alleen op een betrouwbare manier oplossen als we betrouwbare gegevens verzamelen over de milieutoestand, naast kwantitatieve metingen en analyses daaromtrent. Wij denken dat afvalpreventie kan bijdragen tot milieubescherming en dat afvalpreventie economische voordelen biedt. Wij identificeren en elimineren verschillende soorten afval, van grondstoffen en energie tot werk en tijd, en verbeteren daardoor tegelijk onze economische slagvaardigheid.

Wereldwijd milieubeheer

Wij hebben het ISO 14001-certificaat in de wacht gesleept voor onze snelle en efficiënte aanpak van milieuproblemen in elke levensfase van onze producten, van de selectie van grondstoffen en componenten tot en met alle verdere fasen, zoals ontwikkeling, productie, distributie, gebruik, onderhoud en verwijdering.

Verlaging van de CO2-uitstoot

Aangenomen wordt dat de uitstoot van CO2 een belangrijke rol speelt in de opwarming van de aarde. De reductie van deze uitstoot is dan ook een belangrijk doel in de wereldwijde milieubescherming. Om dit doel te bereiken verlaagt Konica Minolta het energieverbruik van zijn producten. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe verwarmingstechnologie op basis van inductie waarmee de fixereenheden van onze nieuwe generatie kleurenproducten werken (ineo+).

Milieubescherming in de praktijk

  • Recyclebaar ontwerp van alle systeemcomponenten
  • Implementatie van het 'zero waste'-principe op verschillende productielocaties
  • Evaluatie en selectie van toeleveranciers en fabrikanten van verbruiksmaterialen met inachtneming van milieuoverwegingen
  • Wereldwijde certificering conform ISO 14001 en ISO 9000
  • Keurmerk Energy Star
  • Keurmerk Blauwe Engel

Verbruiksmaterialen

Bij veel bedrijven draait het tegenwoordig om kostenverlaging, niet alleen bij grote investeringen, maar ook bij verbruiksmaterialen als toner. Daarom komen er steeds meer bedrijven op de markt die goedkopere, alternatieve producten aanbieden of die het originele product verkopen voor een lagere prijs. Maar 'goedkoop' is iets anders dan 'goed'. Het gebruik van toner van mindere kwaliteit kan ten koste gaan van de afdrukkwaliteit en mogelijk zelfs onherstelbare schade aan het systeem veroorzaken. Zo'n goedkope aanschaf kan dan een dure vergissing worden. Daarom raden wij onze klanten aan om DEVELOP-toner aan te schaffen.