Geschiedenis

DEVELOP gaat meer dan zestig jaar terug. Al die jaren hebben wij documentoplossingen en ondersteunende diensten ontwikkeld die uw dagelijkse leven makkelijker maken. En we gaan daarmee door! Zo breiden we niet alleen ons eigen succesverhaal, maar ook dat van u, verder uit. Samen kunnen we uw bedrijf laten groeien.

Vandaag

DEVELOP biedt een nieuwe dimensie in multifunctionele systemen. Dankzij het intuïtieve, eenvoudig te begrijpen bedieningsconcept zijn de systemen net zo eenvoudig te gebruiken als een smartphone of tablet. De koppeling met DEVELOP-softwareoplossingen maakt van elk ineo-systeem bovendien een universeel inzetbare oplossing voor uw documenten en een onmisbaar onderdeel van uw dagelijkse kantoorprocessen.

Om de marktpositie verder te verstevigen fuseert Develop GmbH met Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH en Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH.

Beide merken zijn belangrijk voor de groeistrategie van de uit de fusie ontstane groep. De merken vullen elkaar aan en zijn samen het antwoord op de diverse behoeften van klanten. Door het merk Konica Minolta en het merk DEVELOP samen te brengen in het Europese hoofdkantoor van Konica Minolta en door een gezamenlijke strategie voor het bewerken van de markt uit te stippelen kunnen nog completere oplossingen voor organisatiebrede print- en documentworkflows worden aangeboden aan klanten in het B2B-segment.

De jaren 2010

DEVELOP is synoniem voor hoogwaardige documentsystemen en behoort tot de Europese top vijf voor kleurenprinters. Dankzij een aantrekkelijk portfolio met systemen, software en diensten voor de productie en het beheer van documenten heeft DEVELOP naam gemaakt als vooraanstaand leverancier voor het midden- en kleinbedrijf in Europa.

DEVELOP is een echte trendsetter, die vorm geeft aan de toekomst van documentcommunicatie. Advies verlenen aan klanten zien wij veel breder dan analyses maken en aanbevelingen doen. Ook het maken van evaluaties, het ontwikkelen van oplossingen en het verlenen van ondersteuning vinden wij belangrijk. Hierbij is alles gericht op het verhogen van de productiviteit van de documentprocessen van de klant.

De jaren 2000

Het hoofdkantoor van DEVELOP verhuist van het Duitse Gerlingen naar Langenhagen. Het eerste 4C-kantoorsysteem QC 1500/QC 2000 met tandemtechnologie wordt geïntroduceerd. DEVELOP heeft meer dan driehonderd gespecialiseerde verkooppunten in Duitsland en brengt zijn producten op de markt in zestig verschillende landen.

DEVELOP begint aan een nieuw productoffensief met de ineo- en ineo+-serie, waarin een superieure afdrukkwaliteit en optimale kostenefficiëntie met elkaar worden gecombineerd. Het productportfolio wordt verder uitgebreid met nieuwe multifunctionals. Diverse softwareoplossingen en diensten maken het aanbod compleet.

Met de introductie van de ineo+ 6500 richt DEVELOP zich nu ook op kleinere productievolumes. Andere productiesystemen volgen. DEVELOP breidt het assortiment uit met A4-printers voor kleinere kantoren en winkels. DEVELOP ontwikkelt zich tot een toonaangevende aanbieder van multifunctionele kleur- en zwart-witsystemen.

De jaren '90

DEVELOP wordt volledig geïntegreerd in de Minolta Group en Develop GmbH wordt opgericht als dienstverlener en handelsonderneming met 120 medewerkers. DEVELOP brengt de eerste digitale zwart-witcopier op de markt, de D3000iD, een jaar later gevolgd door het eerste digitale kleurensysteem. De DFC 100 wordt geïntroduceerd.

De jaren '80

DEVELOP ontwikkelt de kleinste automatische copier ter wereld, de DEVELOP 10, en krijgt voor het progressieve ontwerp van dit systeem maar liefst zes internationale prijzen. DEVELOP ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Minolta en produceert vanaf dat moment alle kleine en middelgrote machines voor de Europese markt. De DEVELOP 100 wordt geïntroduceerd en er worden meer dan 100.000 copiers geproduceerd.

De jaren '70

DEVELOP introduceert zijn eerste kleine automatische copier voor de werkplek, de Series 33 'Volkskopierer', en betreedt nu ook de Amerikaanse markt. DEVELOP ontwikkelt het eerste systeem voor gebruik met gewoon papier, de DEVELOP 66.1.

De jaren '60

Elektrostatische systemen veroorzaken een revolutie in de kopieertechnologie. DEVELOP is de enige fabrikant die machines kan aanbieden voor elk printproces: diffusie, elektrostatisch, dual-spectraal en offset.

De jaren '50

In West-Duitsland voltrekt zich een 'economisch wonder'. 16 octrooien en 39 licenties worden verstrekt voor 'Blitz'-kopieerapparaten en DEVELOP brengt zijn producten al in 87 landen op de markt. DEVELOP maakt de eerste reclamefoto's voor het 'Blitz'-kopieerapparaat en de DEVELOP 'Kombi': 'één kopie in twee minuten'.

21 juni 1948

DEVELOP wordt opgericht door Dr. Walter Eisbein, Konrad Kral en Arno Lippinghoff. De eerste productievestiging is een oud fabrieksgebouw in Stuttgart-Zuffenhausen. Dr. Eisbein ontwikkelt een wereldprimeur, het 'Blitz'-kopieerapparaat Develop D 10.