PERSBERICHT

TERUG

BLI Summer 2014 Pick Awards voor vijf ineo-toestellen en ineoPRINT-app

Het winnende team van DEVELOP

Zaventem, oktober 2014 – Met vijf ineo-toestellen en de ineoPRINT-app bij de winnaars, werden de BLI Summer 2014 Pick Awards een succes voor DEVELOP. De BLI-jury was onder de indruk van het gebruiksgemak, de beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en productiviteit van de vijf toestellen en van de uitstekende beveiligingsfuncties van de app.

Succes in het tegemoet komen aan klantenbehoeften
“Deze BLI Awards zijn het bewijs van het succes van onze continue inspanningen om te beantwoorden aan klantenbehoeften in verschillende werkomgevingen en van ons engagement om een breed productgamma te ontwikkelen met geavanceerde gebruiksvriendelijke technologie,” aldus Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division Konica Minolta Business Solutions Europe. De BLI Awards worden twee keer per jaar toegekend door Buyers Lab (BLI), een onafhankelijk bedrijf dat uitrustingen voor kantoordocumenten en productoplossingen evalueert op basis van een uitgebreide lijst van diverse criteria.

Uitstekende zwart/wit-multifunctionals
De bekroonde A3 zwart/wit-toestellen – ineo 754e, ineo 654e en ineo 454e – maakten indruk op de jury, in het bijzonder omwille van hun afdrukkwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De ineo 454e, bijvoorbeeld, overtuigde de BLI-jury met zijn topklasse beeldkwaliteit, hoge betrouwbaarheid gedurende een zware test met 200.000 afdrukken en tal van andere factoren die bijdragen tot zijn uitmuntende gebruiksgemak. Tot deze factoren behoren een doordacht ontworpen bedieningspaneel, sneller dan gemiddelde scansnelheden, een preview van kleurenscans en support voor scan naar PowerPoint, wat zoals de jury benadrukte, geen standaardfunctie is bij de meeste concurrerende modellen.

Productieve betrouwbaarheid en flexibiliteit
Twee A4 zwart/wit-toestellen, ineo 4750 en ineo 4050, sleepten ook BLI-awards in de wacht. De BLI-jury loofde onder meer de onberispelijke betrouwbaarheid bij 75.000 afdrukken en de snelle onderhoudsprocedures van de ineo 4750. De jury was eveneens onder de indruk van de gebruiksvriendelijke eigenschappen die de productiviteit van medewerkers bevorderen. Verwijzend naar de ‘My Tab’-maatfunctie, beklemtoonde BLI European Lab Manager Martin Soane, dat “BLI houdt van de flexibiliteit die gepaard gaat met zo’n hoog niveau van maatwerk”. Een andere sterke feature was dat de ineo 4750 “de beste beeldkwaliteit produceert die we tot op vandaag hebben gezien,” zoals Martin Soane toevoegde. Gezien het hoge aantal toestellen die BLI test, is dat inderdaad een compliment. 

Krachtige print app
ineoPRINT, de gratis app voor iOS en Android-toestellen, overtuigde de BLI-jury omdat het “inslaat met zijn sterke set features en, in het bijzonder, uitstekende beveiligingsfuncties”, aldus BLI European Solutions Analyst Ilja Reuckis. “Het is niet omdat mobiel printen zo belangrijk wordt, dat deze praktijk zonder aanzienlijk risico is; ineoPRINT matigt het grootste deel van dat risico met een aantal van de meest strenge beveiligingsfeatures die we al hebben gezien.” BLI loofde features zoals veilige printvrijgave, gebruikersauthenticatie, QR-code-authenticatie, encryptie en wachtwoordbeveiliging voor afgeschermde documenten en de opslagfolder van de app in één handig pakket. Met een menu dat werd beoordeeld als makkelijk te navigeren, concludeerde de jury dat ineoPRINT een indrukwekkende oplossing is voor mobiel printen.